duminică, 8 iunie 2008

Parcul Mijlociu/Oameni cu gandire ingusta

Avem Parcul Mic (parcul central), plin de flori (au aparut toate in ultima saptamana de stagiatura a prietenului nostru, fostul primar), avem un Parc Mare, defapt, aveam: copacii ramasi, pamantul de pe jos si bordurile... il putem numi parc? Doar o tentativa de parc. Denumire nu exista, din pacate. In urmatorii 4 ani, indiferent de cine va iesi, ii vom gasi un nume. Tot asa va ramane. Speram sa fie o vara ploioasa sa creasca macar iarba.
In partea de NV a Parcului Mare (sa fiu smecher, sa folosesc punctele cardinale si alte cuvinte care ar prinde la tarani, ca alte persoane din primarie care isi dau aere pe la radio) se afla un parc mai mic, care cuprinde cam toate bancutele din acest loc sapat si pustiit (chiar nu s-a filmat vreun film de razboi al lui Sergiu Nicolaescu?). Cand l-au dat in folosinta, era frumos. Iarba a crescut, au cosit-o. Oamenii au inceput sa il frecventeze, a aparut si gunoiul.
Gunoiul a aparut, cosurile nu prea. Gunoiul era din ce in ce mai mare, cosurile de gunoi tot nu au aparut. Va vine sa credeti ca sediul firmei de salubritate e la 50 de metri de parculetul asta amarat? Ce pretentie sa mai avem sa curete orasul cand nu sunt in stare sa curete un amarat de teren pe care l-ar fii putut folosi Primaria sa planteze ceapa si prin vanzarea ei sa suplimenteze bugetul local.
Imi pare rau pentru orasul asta. E al naibii de frumos, comparabil cu Gherla, care e o strada lunga. Dar cui ii pasa de el? Celor care il conduc... NU. Batranilor... NU (ei saracii se duc in lumea celor drepti; tot de verdeata vor avea parte sau de smoala si cazane, depinde de caz), tinerilor... NU (nu-i intereseaza pentru ca au parintii bani si se muta in Cluj, pentru ca Clujul, cacofonie intentionata, este un oras de fitze sau, in extrema cealalta, se duc la lucru in Spania, strans de capsuni, ce altceva?). Si uite asa, orasul asta e al nimanui. Putini sunt aceia carora le pasa de oras.
Eu vin cu o idee. Hai sa demolam toate cladirile din oras, sa construim cel mai mare bloc de pe Pamant cu 39.000 de locatari, sa ne mutam in el si sa vindem restul de pamant. Asa, singura investitie va fii in spalatul geamurilor.
La naiba cu oamenii din orasul asta.
Dejeni, va meritati soarta. Felicitari pentru alegerea facuta in turul 1. 2910 cetateni ne-au aratat ca au probleme cu vederea sau ca sunt sadici. Ati votat pentru conservare, nu pentru schimbare. Ne vom revedea la alegerile din 2012 cu aceleasi probleme.
Va meritati soarta! (din pacate)

Nota de final: Hai sa nu ne dam rotunzi si de maine sa incepem cu reprosuri sau amenintari adresate, direct, mie. Sunt destul de subtil in acuzatii. Cei care se simt, nu au decat.

Niciun comentariu: